Boogie

Af Svend-Vilhelm F. R. Mikkelsen - webmaster@mediefonen.dk

Boogie var og er stadig navnet på et populært musikprogram for unge. Programmet har indtil nu været sendt siden 2002 på DR 1, dog under skiftende koncepter. Boogie blev, gennem de første mange år af dets levetid, sendt mandag-lørdag eftermiddag, skiftevis direkte fra studier i Århus og Køben-havn. Programmet var dengang en blanding af musik og andet redaktionelt underholdning for unge.
I dag sendes Boogie kun én gang om ugen, og programmet er reduceret til udelukkende at være et hitliste program.

Da Boogie blev introduceret, blev det markedsført som et nyt tværmedialt koncept for unge, der både gjorde sig gældende på TV, radio, mobil og internet-platforme. Gennem flere år var Boogie også et dagligt radioprogram på P3, og DR råder stadig over DAB-staitonen; DR Boogie Radio, der sender mu-sik 24-timer i døgnet.


Historie

Boogie blev sendt første gang mandag d. 7. januar 2002. Programmet opstod efter at TV 2, få år forinden, havde lukket deres daglige musikprogram; Puls. Boogie blev skiftevis sendt fra DR's studier i Århus og København.
I Århus var det den tidligere S. O. A. P.-sangerinde, Sasseline Sørensen, der sammen med Mikkel Herforth præsenterede var værter, mens det i København var den tidlige vært på Puls, Mads Linde-mann, der sammen med Andrea Elisabeth Rudolph, stod for programmet.
Boogie blev fra starten markedsført som et tværmedialt koncept for unge. Under udsendelsen kunne man sende SMS'er ind til programmet, som blev vist på skærmen under musikvideoerne, og der var et tæt samarbejde mellem TV og internet.

Boogie gjorde meget af at involvere sig på den danske musikscene. Således sendte de sommeren over både fra Roskilde Festivalen, Midtfyns Festivalen og Skanderborg Festivalen, mens de også blev en del af "Star Fighter"-konceptet, hvor de, i samarbejde med P3 og musikmagasinet Gaffe, indledte jagten på Danmarks nye band.
Hver lørdag offentliggjorde Boogie deres egen hit-liste, hvor seerne via mobil og internet, kunne be-stemme hvad der var hot og not.

Efter sommeren 2002 forlod Mads Lindemann og Andrea Elisabeth Rudolf programmet, og i stedet blev de to nye været, Lise Rønne og Huxi Bach, introduceret på skærmen. Samtidig blev Boogie også til et radioprogram, der sendte hver mandag til fradag eftermiddag på P3, som en del af stationens relance-ring i 2002.

Ved årsskiftet 2003/2004, skete der en forandring på Boogie, som fik katastrofale konsekvenser for programmet. Gennem efteråret 2003 havde Boogie fået konkurrence af TV 2's nye ungdomsprogram; Rundfunk, der i lighed med Boogie blev sendt mandag-fredag eftermiddag. Da den populære vært, Li-se Rønne, skiftede fra Boogie til Rundfunk, og Boogie gik fra to daglige værter til kun én, tabte pro-grammet mange seere.

Trods forsøg på at rette op på skaden, ved igen at placere to værter i studiet fra efteråret 2004 gik det fortsat ned af bakke for programmet, specielt efter at den anden populære vært, Mikkel Herforth, også forlod Boogie.
Derfor blev programmet fra årsskiftet 2005 stærkt reduceret i sendetid, og fra efteråret 2005 blev størstedelen af programmet nedlagt, og kun Boogie Listen forblev på sendefladen. DR ville i stedet bruge sendetiden på flere forskellige tilbud til unge, hvilket blandt andet førte til lanceringen af pro-grammer som Hjerteflimmer og Liga.dk. I 2006 blev radio-udgaven af Boogie på P3 også nedlagt, mens DAB-stationen; DR Boogie Radio, dog fortsat sender.

I dag sendes programmerne Boogie Listen og Boogie Update én gang om ugen på DR 1.


Værter

Mikkel Herforth (2002-2004)
Saseline Sørensen (2002-2003)
Mads Lindemann (2002)
Andrea Elisabeth Rudolph (2002)
Lise Rønne (2002-2003)
Huxi Bach (2002-2004)
Julie Ølgaard (2003)
Jeanet Trebbien (2004)
Kristian Luc (2004-2005)
Tatjana Haddow (2004-2005)
Nanna Schultz Christensen (2005-2008)
Christiane Schaumburg-Müller (2008)
Jeppe Voldum (siden 2008)
Sys Bjerre (2008-2009)
Olivia Joof (siden 2009)

 

Tilbage

 

 
 
 

  www.sv-online.dk  -  www.mediefonen.dk  -  www.juleweb.dk

© Copyright