TV 2 Charlie

Af Svend-Vilhelm Fredsgaard R. Mikkelsen | webmaster@mediefonen.dk
 

 

 

     
Logo siden 2004    

TV 2 Charlie er navnet på en dansk TV-kanal, der primært fokuserer sit indhold på underholdning, film og klassiske serier for et modent publikum. Kanalen ejes af TV 2/Danmark, og var den anden søsterkanal til TV 2, der blev lanceret i 2004. Kanalen blev lanceret med Frode Munksgaard som udvikler og kanalchef.
I dag er TV 2 Charlie en del af TV 2's datterselskab; TV 2 Networks, der også inkluderer TV 2 Zulu og TV 2 Film. Maiken Wexø er den nuværende chef for TV 2 Networks.
Kanalen finansieres delvist af abonnementsbetaling og kommercielle reklameblokke. Kanalen distribu-eres via kabel, satellit, fibernet og DVB-T.

Blandt de mest bemærkelsesværdige egenproduktioner på TV 2 Charlie, kan nævnes: Spørg Charlie, Syv Sure Mænd, Twist n' Shout, Talkshowet Meyerheim, Charlie Quizzen og Top Charlie.
Kanalen sender også klassiske udenlandske serier, som; Dallas, Store og små synder, Et lægehus på landet og Fint skal det være.
Nyheder, sport og børne/ungdomsprogrammer er bandlyste på TV 2 Charlie. Kanalen har en seerandel på ca. 3 %.


Historie

TV 2 Charlie gik i luften den 1. oktober 2004 klokken 16:00. Det første program på kanalen hed "Velkommen om bord", og var en præsentation af stationens programmer med Frode Munksgaard som vært.
Baggrunden for lanceringen af den nye TV-kanal, skyldtes primært to ting. TV 2 havde gennem længere tid haft økonomiske problemer, da deres seere var for gamle i forhold til hvad der var interessant for kommercielle virksomheder. Det førte til, at TV 2 i 2000 lancerede kanalen; TV 2 Zulu - en kanal henvendt mod unge mennesker. Men også hovedkana-len, var nødt til at gøre deres flade mere ungdommelig. TV 2 lancerede derfor TV 2 Charlie, som en kanal, der fortsat ville sikre programmer som appellerede til seerne over 50 år.

Samtidig blev TV 2 i 2003 omdannet til et aktieselskab, der med tiden skulle blive en privatejet virksomhed. TV 2 mistede ved denne lejlighed deres licensindtægter, hvilket efterlod hovedkanalen med et stort underskud. TV 2's eneste mulighed for at tjene penge, var ved at lancere nye nichekanaler med abonnementsbetaling.
Strategien var, at TV 2 ville lancere 8 nye TV-kanaler, inden det analoge TV-signal ville blive lukket i Danmark engang i slutning af 00'erne. TV 2 Charlie var første skridt på vejen mod realiseringen af denne plan.
Frode Munksgaard, der var kendt som vært på det populære DR 1-program; Hammerslag, blev udvikler og kanalchef på den nye TV-kanal, og han tog flere kendte ansigter med sig som værter - blandt andet Jørgen de Mylius og Gorm Gregersen.

Navnet TV 2 Charlie kom fra det fonetiske alfabet - et alfabet, der er udviklet til brug i radiokommunikation, og ofte bliver benyttet i fly. Bogstavet C udtales her som Charlie, og da TV 2 Charlie var den tredje kanal i TV 2-familien, var det nærliggende at bruge det tredje bogstav som titel for kanalen.
Det fonetiske alfabet blev også brugt da man skulle navngive TV 2 Zulu. Zulu bruges her i stedet for bogstavet Z.

Da TV 2 Charlie blev lanceret, var det under mottoet; "Nærmest Voksen". Kanalen satsede på mange forskellige små programmer, nåde dokumentarer, reportager og underholdning. Efter ét år blev kanalen relanceret, og fik i stedet mottoet; "God Gedigen Underholdning". Kanalen satsede i stedet på færre større produktioner, og primært underholdningsprogrammer. Samtidig fik kanalen også en maskot, i stil med TV 2 Zulu.Maskot'en blev en hund - og den kom selvfølgelig til at hedde; Charlie.
I 2005 forlod Frode Munksgaard TV 2 Charlie, og rollen som kanalchef blev i stedet overtaget af Palle Strøm og Keld Reinicke, der i forvejen var kanalchefer for TV 2 Zulu og TV 2 Film. Alle tre kanaler blev samlet i selvskabet; TV 2 Networks.

TV 2 Charlie's programmer henvendt mod et modent publikum blev efter tre år en stor succes, der stadig stiger stødt i seertallene. Kanalen er i dag den sjettestørste kommercielle TV-kanal i Danmark, kun overgået af TV 2, TV 3, TV 3 +, Kanal 5 og TV 2 Zulu.


Referencer

Kanaler: TV 2 Zulu, TV 2 Film


Distribution

DVB-T: Boxer TV
Kabel: YouSee, Stofa, Canal Digital
Satellit: Viasat, Canal Digital
Fibernet: Dansk Bredbånd, Elselskaber

 

Tilbage

 

 
 
 

 
 
 

  www.sv-online.dk  -  www.mediefonen.dk  -  www.juleweb.dk

© Copyright