TV 2 Film

Af Svend-Vilhelm Fredsgaard R. Mikkelsen | webmaster@mediefonen.dk
 

 

 

     
Logo siden 2005    

TV 2 Film er navnet på en dansk TV-kanal, der udelukkende fokuserer sit indhold på film i alle genrer til en bred målgruppe. Kanalen ejes af TV 2/Danmark, og var den tredje søsterkanal til TV 2, der blev lanceret i 2005. Kanalen blev lanceret med Palle Strøm og Keld Reinicke som udviklere og kanalchefer. De stod også bag udviklingen af TV 2 Zulu. I dag er TV 2 Film en del af TV 2's datterselskab; TV 2 Networks, der også inkluderer TV 2 Zulu og TV 2 Charlie. Maiken Wexø er den nuværende chef for TV 2 Networks.

TV 2 Film blev ved lanceringen i 2005 finansieret delvist af abonnementsbetaling og kommercielle reklameblokke mellem filmene. Sidstnævnte var af stor betydning for kanalen, der slog sig ned under mottoet; "Gode Film Uden Afbrydelser". I 2007 overgik kanalen til udelukkende at blive finansieret ved abonnementsbetaling, da der var for få seere der blev hængende på kanalen i pausen mellem to film.

I 2009 blev TV 2 Film HD lanceret, som et spejl af programfladen på standardkanalen, hvor nogle film vises i højopløselig billedkvalitet. TV 2 Film har ingen redaktionel produktion, på nær én gang om året, hvor stationen har tradition for at transmittere Oscar-uddelingen direkte, med et dansk kommentatorpanel, til at udfylde de mange amerikanske reklamebreaks.
TV 2 Film distribueres via kabel, satellit, fibernet og DVB-T, mens TV 2 Film HD distribueres via kabel, satellit og fibernet. TV 2 Film har en seerandel på ca. 1 %.


Historie

TV 2 Film gik i luften den 1. november 2005 klokken 12:00. Baggrunden for lanceringen af den nye rendyrkede filmkanal skyldtes, at TV 2 i 2003 var blevet omdannet til et aktieselskab, der med tiden skulle blive en privatejet virksomhed. TV 2 mistede ved denne lejlighed deres licensindtægter, hvilket efterlod hovedkanalen med et stort underskud. TV 2's eneste mulighed for at tjene penge, var ved at lancere nye nichekanaler med abonnementsbetaling.
Strategien var, at TV 2 skulle lancere 8 nye TV-kanaler, inden det analoge TV-signal ville blive lukket i Danmark engang i slutning af 00'erne. I 2004 blev TV 2 Charlie lanceret som det første skridt på vejen mod realiseringen af denne plan.

I starten af 2005 efterlyste TDC Kabel-TV, der på daværende tid sad på over 70 % af det danske TV-marked, en dansk "low-budget" filmkanal. Der fandtes ingen dansk filmkanal på daværende tidspunkt, på nær de dyre TV 1000 og Canal +-kanaler. Flere koncerner bød på, at komme til at lancere den nye filmkanal, der ville sikre koncernen en stabil indtægt. Blandt andet Viasat var med i udbuddet. Men det blev altså TV 2 der vandt retten til at lancere; TV 2 Film.

TV 2 Film blev fra starten beskrevet som en billig filmkanal, der i modsætning til konkurrenterne, ofte viste B-film - og aldrig premierefilm. Den rolle har kanalen stadigvæk.
I modsætning til i sær TV 2 Zulu og TV 2 Charlie, er TV 2 Film knap så godt "brandet", og målgruppen for kanalen er meget diffus. Blandt andet derfor har kanalen kun seerandel på 1 %, hvilket dog stadig, på grund af dens brede distribution, gør den til Danmarks mest sete filmkanal.

Den 1. januar 2009 blev TV 2 Film HD lanceret. Kanalens programflade er et spejl af standardkanalen, hvor nogle få af filmene bliver vist i højopløselig billedkvalitet. TV 2 Film HD viser dog også premiere-film i højopløselig billedkvalitet, mens de bliver sendt på hovedkanalen; TV 2. Det gør TV 2 Film HD, fordi hovedkanalen TV 2, ikke har sin egen HD-kanal.


Referencer

Kanaler: TV 2 Zulu, TV 2 Charlie


Distribution

TV 2 Film:

DVB-T: Boxer TV
Kabel: YouSee, Stofa, Canal Digital
Satellit: Viasat, Canal Digital
Fibernet: Dansk Bredbånd, Profiber

TV 2 Film HD:

Kabel: YouSee, Stofa, Canal Digital
Satellit: Canal Digital
Fibernet: Profiber

 

Tilbage

 

 
 
 

 
 
 

  www.sv-online.dk  -  www.mediefonen.dk  -  www.juleweb.dk

© Copyright