TV 2 News

Af Svend-Vilhelm Fredsgaard R. Mikkelsen | webmaster@mediefonen.dk
 

 

 

         
Logo under udvikling   Logo 2006-2008  

Logo siden 2008

TV 2 News er navnet på en dansk TV-kanal, der udelukkende fokuserer sit indhold på direkte nyhedsformidling 24 timer i døgnet. Kanalen ejes af TV 2/Danmark, og var den fjerde søsterkanal til TV 2, der blev lanceret i 2006.
Kanalen blev lanceret med Mikkel Hertz som udvikler og kanalchef. En rolle, som han stadig besidder. Kanalen var revolutionerende, i det det var den første nyhedskanal af sin art i Danmark. Kanalen er kendt for sin nyhedshelikopter, og har i dag en væsentlig plads i den danske nyhedsformidling.
TV 2 News finansieres delvist af abonnementsbetaling og kommercielle partnerskaber med 10 firmaer, der har eneret på at reklamere på kanalen. Kanalen distribueres via kabel, satellit, fibernet og DVB-T.

TV 2 News er kendt for en række forskellige magasinprogrammer, blandt andet: Mogensen & Kristiansen, 17 Finans, Presselogen, Tirsdagsanalysen, News & Sport, Kampen om Klimaet og Den Næste Præsident. Derudover producerer kanalen også morgen- og middagsnyhedsudsendelserne til hovedkanalen; TV 2.
TV 2 News har en seerandel på ca. 3 %.


Historie

TV 2 News gik i luften den 1. december 2006 klokken 12.00. Baggrunden for lanceringen af den nye rendyrkede nyhedskanal skyldtes, at TV 2 i 2003 var blevet omdannet til et aktieselskab, der med tiden skulle blive en privatejet virksomhed.
TV 2 mistede ved denne lejlighed deres licensindtægter, hvilket efterlod hovedkanalen med et stort underskud. TV 2's eneste mulighed for at tjene penge, var ved at lancere nye nichekanaler med abonnementsbetaling.
Strategien var, at TV 2 skulle lancere 8 nye TV-kanaler, inden det analoge TV-signal ville blive lukket i Danmark i slutningen af 00'erne. I 2004 blev TV 2 Charlie lanceret som det første skridt på vejen mod realiseringen af denne plan, og i 2005 blev TV 2 Film lanceret.

I 2006 ville TV 2 lancere den næste TV-kanal. Man havde flere gange overvejet at lancere en nyheds-kanal, men planerne var blevet droppet, fordi kanalens omkostninger ville blive for dyre. TV 2 ønskede derimod at starte en sportskanal. Det forslag blev drøftet med TDC Kabel-TV, der dengang sad på over 70 % af det danske TV-marked. De afviste, at give plads på deres sendenet til en sportskanal fra TV 2, da TV 2 ikke besad de eftertragtede fodboldrettigheder.
I stedet foreslog TDC at TV 2 kunne lancere en nyhedskanal, da der netop manglede en dansk nyhedskanal i deres programpakker. TDC ville derfor gerne yde den nødvendige distribution og sikre økonomiske støtte til så dyrt et projekt.

I maj 2006 blev det offentliggjort, at TV 2 ville lancere en nyhedskanal den 1. december. Gennem hele planlægningsfasen blev kanalen døbt; TV 2 Nyhedskanalen - men få måneder før lanceringen, lagde man sig i stedet fast på navnet; TV 2 News.
Udviklerne af den nye nyhedskanal opholdte sig i en pavilion udenfor stationen på Kvægtorvet, mens de gennem flere måneder opbyggede kanalen programplan. Med til at udvikle kanalen var blandt andet Mikkel Hertz, Mikael Kamber og Lotte Mejlhede.
100 nye medarbejdere blandt ansat til den nye TV-kanal, og flere kendte studieværter flyttede til den nye kanal, deriblandt; Mette Vibe Utzon, Poul Erik Skammelsen, Natascha Krone og Divia Das

I stationens første leveår - frem til 10. december 2007 - havde TV 2 News adresse på Støberigade i København, hvorfra der blev sendt med lejet udstyr. Herefter flyttede stationen til TV 2's nye domicil på Teglholmen i København, hvorfra man har sendt lige siden.
Oprindeligt varede nyhedshjulet på TV 2 News et kvarter, men efter tre måneder blev nyheds-udsendelserne udvidet til en halv time, fordi man havde svært ved fastholde seerne på kanalen i længere tid. Samtidig blev der også åbnet op for længere interviews og debatter specielt i aftentimerne på kanalen.

I starten satsede TV 2 News på korte ugentlige magasiner, primært om underholdning. Blandt de første magasinprogrammer kan nævnes; Svar Udbedes, Bilmagasinet, Modemagasinet Costume, VIP og Mediemagasinet Pressemøde.
Men efter godt et år i vælden, lukkede TV 2 News alle sine magasiner, og lancerede i stedet en stribe nye magasiner med fokus på politik og erhvervslivet.
Den 31. marts 2008 skiftede TV 2 Nyhederne og TV 2 News format fra 4:3 til 16:9. Det førte til ny grafik og nye jingler på kanalen.

TV 2 News er gennem dets år i luften, stødt steget i seertal, skønt mange ellers havde spået dystre udsigter for en dansk nyhedskanal. TV 2 News har oplevet en kraftig vækst i seertallene ved store begivenheder, hvorefter seertallene hver gang har stabiliseret sig på et højere niveau end tidligere. Kanalen har derfor en væsentlig plads i den samlede danske nyhedsformidling.
I 2008 begyndte begyndte TV 2 News at producere nyhederne klokken 12 og klokken 14 til hovedkanalen; TV 2. Fra 2009 overtog stationen også produktionen af morgennyhederne til hovedkanalen.


Referencer

Kanaler: TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 Film


Distribution

DVB-T: Boxer TV
Kabel: YouSee, Stofa
Satellit: Viasat
Fibernet: Dansk Bredbånd, Elselskaber

 

Tilbage

 

 
 
 

 
 
 

  www.sv-online.dk  -  www.mediefonen.dk  -  www.juleweb.dk

© Copyright