Kokain-skandale i Vild med Dans?

Af Svend-Vilhelm Fredsgaard Ravnkilde Mikkelsen | webmaster@mediefonen.dk

"Kokainen Flyder!": Sådan skriver Se og Hør i denne uge på deres forside, oven i et kæmpe billede af værterne Claus Elming og Andrea Elisabeth Rudolph fra TV 2's populære under-holdningsprogram "Vild med dans". Selve artiklen indledes med de hårdtslående ord: "Dan-marks største seersucces er blev ramt af en regulær narkoskandale!", hvilket må siges at være noget af en kontroversiel konklusion.

"Se og Hør" testede i fredags, ved hjælp af såkaldte "Drugwipes, samtlige toiletter omkring danse-studierne på Amager, mens showet som vanligt rullede over skærmen i tidsrummet 20-21. Efter hvad bladet selv fortæller, så fandt de spor af kokain på tre af toiletterne. Se-nere testede bladet også toiletterne på den bar, hvor deltagerne efter showet afholdte et lukket afterparty. Her fandt man angiveligt også spor af kokain. Og det er de resultater som bladet ligger som grundlag for den opsigtsvækkende historie.

"Se og Hør" har i forbindelse med sagen fået lokket tilfældige kommentarer ud af håndbold-spilleren Rikke Hørlykke, værten Claus Elming og skuespilleren Robert Hansen, der tidligere, for snart 5 år siden, har haft problemer med netop kokain:

"Hold da kæft, man kan efterhånden finde det lort alle steder." siger Robert Hansen til bladet, men han afviser dog, at han skulle have noget med sagen at gøre. "Det er flere år siden. Mit brug af stoffet er et overstået kapitel. I skulle teste mig. Det ville jeg ikke have noget imod", afslutter Robert Hansen.

Også værten Claus Elming er chokeret over afsløringen, men han er dog mere skepsis overfor det sande i historien fra "Se og Hør". "Jeg nægter at tro det, men det er klart, at hvis nogen fra holdet bruger den slags, og jeg siger HVIS, så er jeg chokeret", siger han til bladet og tilføjer, at stemningen i "Vild med dans" i forvejen er så høj, at stoffer er helt unødvendige.

TV 2's underholdningschef, Gitte Madsen, som står for programmet, er også blevet intervie-wet, og i "Se og Hør" fremstår det som om, at TV 2 er fuldstændig ligeglade med, at nogle af deltagerne i "Vild med dans" måske har indtaget kokain. "Jeg ville da ønske, at I ikke havde fundet kokain i studiet, men vi respekterer den personlige frihed", skulle Gitte Madsen ifølge "Se og Hør" have udtalt til bladet: "Hvis man leverer varen i programmet, har jeg ingen pro-blemer med det".

Den udtalelse kan Gitte Madsen dog ikke stå indenfor. "Det er journalistens uddrag af en kvarter lang samtale. Jeg kan ikke genkende citatet fra min samtale med journalisten, siger Gitte Madsen i dag i forbindelse med en debat mod chefredaktøren fra "Se og Hør", Henrik Qvortrup, i TV 2-programmet "Go' aften Danmark".

De officielle kommentarer fra TV 2 og Gitte Madsen i en pressemeddelelse, der efter "Se og Hør's" forside-historie i dag, er blevet udsendt, er dog også noget skarpere. Ifølge Gitte Madsen, så gennemstrømmes studierne på Amager hver dag af over 200 ansatte på "Metronome Studios", og der produceres hver uge en lang række TV-programmer med publikumsdeltagelse for stort set samtlige TV-selskaber i Danmark i studierne. Toiletterne, der er gengivet i bladet, er forbeholdt publikum, og de er derfor sandsynligvis benyttet af mange hundrede personer alene i den seneste uge.

"Der er intet faktuelt i "Se og Hør's" artikel, der indikerer, at kokainfundet har noget som helst med ”Vild med dans” at gøre. Alligevel vælger bladet at hægte et kokainfund i en bygning, der hver dag gennemstrømmes af rigtigt mange mennesker, op på ”Vild med dans”. Det er urimeligt over for såvel deltagere som vores produktionsfolk, der hver uge knokler for at levere det mest sete program i Danmark fra studiet, som er vores arbejdsplads og absolut ikke et diskotek. Det er ikke i orden", siger Gitte Madsen:

"TV 2 bifalder naturligvis ikke brug af kokain under nogen omstændigheder. Jeg har aldrig hverken set kokain eller hørt kokain omtalt på produktionen. Skulle vi mod forventning opleve nogen på settet, der bruger kokain eller andre ulovlige stoffer, vil de selvfølgelig straks blive bortvist fra produktionen, det siger sig selv".

Det er ikke første gang, at "Se og Hør" har benyttet sig af de såkaldte "Drugwipes", for at "afsløre" et kokain-misbrug på de mest mærkelige stedet. Tidligere ofre for de journalistiske "narkohunde" fra sladrebladet har været VIP-området på Roskilde Festivalen, Christiansborg og overklasse-gymnasier på Nordsjælland. Alle steder blev der fundet spor efter ulovlige stoffer, men der har aldrig været yderligere beviser, der konfirmerer ugebladets påstande.

Relaterede artikler:

Leksikon

 

 
 
 

 
 
 

  www.sv-online.dk  -  www.mediefonen.dk  -  www.juleweb.dk

© 2009