DR-spareplan: DR 2 mister en nyhedsudsendelse

11. juni 2010 | Af Svend-Vilhelm Mikkelsen | webmaster@mediefonen.dkFoto: Agnete Schlichtkrull, DR

Det nyligt indgåede medieforlig betyder, at DR skal spare 80 millioner kroner i 2011. Det svarer til to procent af DR's driftsudgifter. DR's bestyrelse har her til eftermiddag besluttet, hvordan besparelserne skal gennemføres i DR - og det kommer ikke til at undgå programproduktionen.

DR vil fra næste år reducere antallet af nyhedsudsendelser på DR 2 fra de nuværende tre - til to. Deadline 17 og DR 2 Udland skal lægges sammen til én ny udsendelse, som kombinerer det bedste fra de to nuværende programmer. Hovedvægten i den nye udsendelse vil blive lagt på udlandsstoffet, herunder EU-dækningen, hvor det nuværende Deadline 17 fokuserer på dansk politik og sundhed.

Derudover har direktionen besluttet at skære ned på DR 1's fredagsunderholdning fra 2011. Efteråret bliver dermed sidste gang at programmet Talent bliver sendt

Endelig vil nogle af tilbuddene på dr.dk forsvinde, blandt andet de såkaldte manager-spil, når de nuværende aftaler med leverandørerne udløber.

Stadig stærkt tilbud

DR's ledelse forsikrer, at der på trods af spareplanen fortsat bliver arbejdet målrettet på at fastholde og udvikle et stærkt dansk public service-tilbud på både radio, tv og web:

- DR er til for alle danskere. Både på tv, radio og web vil DR også fremadrettet tilbyde et stærkt og mangfoldigt programudbud med fokus på kvalitet og public service. Det vil DR også være godt rustet til efter den nye medieaftale træder i kraft, siger generaldirektør Kenneth Plummer.

Det præcise antal af stillingsnedlæggelser i DR er ikke kendt endnu, men det er forventningen, at en plan for reduktioner i medarbejderstaben bliver rullet ud til september.

Det er dog væsentligt at bemærke, at besparelser eller lukninger af enkelte programmer ikke nødvendigvis bliver modsvaret af personalemæssige reduktioner på de samme programmer. Her vil der derimod blive lagt en helhedsvurdering til grund.

Relaterede artikler:

Medieforlig 2011-2014 på plads  26. maj 2010

 
 

  sv-online.dk  |  mediefonen.dk  |  juleweb.dk

© Copyright